Jadran nahradí polyfunkčný komplex Retro

13.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Obchodné centrum Jadran na Nevädzovej ulici bude zbúrané a na jeho mieste má vyrásť nový polyfunkčný komplex s pracovným názvom Retro, ktorého súčasťou majú byť aj zariadenia pre šport a relax.

Ako sme už informovali, akciová spoločnosť Centauera už požiadala magistrát o vydanie záväzného stanoviska k výstavbe. Nový polyfunkčný komplex má slúžiť pre administratívne účely, obchod a služby, bývanie, šport a rekreáciu a jeho súčasťou budú aj parkovacie priestory. Prvé dve nadzemné podlažia objektu majú byť vyhradené pre služby a obchody pre verejnosť.

Pod celým objektom majú byť v dvoch podzemných úrovniach garáže s príslušnou technickou vybavenosťou a pivničnými kobkami. Je predpoklad, že na prvom podzemnom podlaží by mohla byť aj jednoduchá umývacia linka pre autá. Na streche druhého nadzemného podlažia by mala byť tenisová hala s dvoma dvorcami. Funkčne má byť prepojená so športovo-relaxačným centrom, ktoré ponúkne priestory pre fitnes a aerobik, má tu byť aj masážne centrum a saunový svet.

Nad podlažím so službami sú navrhnuté tri hmoty s rôznymi výškovými úrovňami. Najvyšší z nich má dosahovať do úrovne 17 nadzemných podlaží. Hmota druhého objektu má byť rozdelená na dve symetrické polovice, pričom prvá má slúžiť na bývanie a v druhej by mal byť penzión pre starých ľudí s kompletnou vybavenosťou. Tretí objekt má siahať do úrovne siedmich nadzemných podlaží a mal by slúžiť na bývanie. Výstavba by sa mala začať už na jar tohto roku, jej ukončenie sa predpokladá na jar roku 2008.

(juh)
Páčil sa vám článok?